2h
usor
Orientul Mijlociu
O mancare cu gust oriental, arome placute de rodie si textura delicoasa data de nuci.
Pregateste mai intai un sirop dulce din sucul de rodie, 1 lingura suc de lamaie si 2 linguri de zahar. Pune-le la fiert si lasa-le sa scada pana cand se ingroasa.
Prajeste nucile in cuptor si dupa ce s-au racit macina-le marunt cu robotul de bucatarie.
Incinge 1 lingura de unt cu 2 linguri ulei de masline si prajeste bucatile de pui pana se rumenesc. Scoate-le pe un platou si pune in tigaie inca 1 lingura de unt si una de ulei, lasa focul mai mic si caleste ceapa tocata.
Pune inapoi in tigaie bucatile de pui, adauga supa concentrata si lasa sa dea in clocot. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic pentru 30 de minute.
Adauga nucile macinate, siropul de rodie, zaharul si condimentele. Lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 1 ora, amestecand la fiecare 20 de minute pentru a preveni lipirea nucilor de baza vasului in care gatesti.
Serveste tocanita fierbinte cu boabe de rodie si orez.
Sursa reteta si foto: Simply Recipes
- nuci
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita piper
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita turmeric
- 3 linguri zahar
- 480ml supa concentrata de pui
- 800-900g carne de pui (piept sau pulpe taiate in bucati si sarate)
- 250g nuci
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 linguri zahar
- 20ml suc de rodii
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri unt
- 2 cepe tocate
- sare