Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Vegetariana
O reteta fantastica din sudul Italiei.
Metoda de preparare
Intr-o tigaie mare, pune ulei de masline, bucatile de vinete si oregano. Lasa-le 4-5 minute la foc mare, amestecand constant.
Dupa ce vinetele au prins o nuanta aurie pe fiecare parte, adauga ceapa, usturoiul, patrunjelul si mai lasa-le pe foc cateva minute.
Mai poti pune putin ulei daca simti ca mai e nevoie.
Adauga apoi ceperele, maslinele si otetul. Dupa ce se evapora otetul, adauga rosiile si fierbe totul aproximativ 15 minute.
Gusta inainte de servire si asezoneaza piper proaspat macinat, frunze de patrunjel si migdale.
Sursa: Jamieoliver.com
INGREDIENTE
- vinete
- 2-3 linguri otet
- 5 rosii mari coapte, taiate bucati mari
- 2 linguri capere sarate, clatite si uscate
- 2 linguri de migdale maruntite si usor prajite
- 1 pumn de masline verzi, fara sambure
- 1 buchet mic de patrunjel proaspat, tocat marunt
- 2 catei de usturoi curatati si tocati
- 1 ceapa rosie mica, tocata marunt
- sare de mare
- piper negru proaspat macinat
- 1 varf de lingurita de oregano
- 2 vinete mari, taiate in bucati mari
- ulei de masline