< 30 min
usor
Italiana
Un desert light in care crema clasica de mascarpone este inlocuita cu una din ricotta si iaurt cu mai putine grasimi. In loc de ciocolata rasa poti folosi pentru decor pudra de cacao.
Imparte piscoturile in 4 pahare (250ml) si aseaza-le la baza paharului.
Dizolva cafeaua instant in apa fierbinte si adauga lichiorul de cafea si 1 lingurita de zahar/indulcitor. Amesteca bine si toarna in cantitati egale peste piscoturile din pahare.
Amesteca ricotta cu iaurtul si zaharul pudra (indulcitorul) si mixeaza pana devine un amestec cremos. Pune cantitati egale peste piscoturile din pahar.
Presara ciocolata rasa sau cacao, acopera paharele si pune-le la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.
Sursa reteta si foto: Reader's Digest
- ricotta
- 2 linguri lichior de cafea
- 30g zahar pudra (sau indulcitor)
- 1 lingurita extract vanilie
- 30g ciocolata neagra rasa
- 230g iaurt cu putine grasimi
- 230g ricotta cu putine grasimi
- 1 lingurita zahar (sau indulcitor)
- 120ml apa fierbinte
- 1 lingurita cafea solubila
- 8 piscoturi taiate in jumatati