< 1h
usor
Italiana
Desi in jurul originii acestui desert delicios s-au creat numeroase legende si inca nu s-a stabilit cu exactitate cine l-a inventat, reteta este respectata in toate regiunile Italiei. Va dam reteta autentica folosita de cei mai buni Chefi ai peninsulei.
1. Separa albusurile de galbenusuri
2. Bate galbenusurile cu zaharul
3. Bate albusurile cu putina sare
4. Amesteca branza mascarpone cu galbenusurile
5. Incorporeaza albusurile spuma in crema de mascarpone
6. Amesteca vinul Marsala cu cafeaua
7. Inmoaie piscoturile in amestecul de vin cu cafea si aranjeaza-le pe un platou
8. Alterneaza straturile de crema de Mascarpone cu straturile de piscoturi. Deasupra, mai pune un strat de crema de mascarpone.
9. Presara cacao deasupra si pune totul la frigider
10. Serveste la o temperatura de 6 - 8 °C
- mascarpone
- cacao
- sare
- piscoturi Savoiardi
- 50g cafea
- 80g vin Marsala
- 100g zahar
- 220g oua
- 500g mascarpone