> 2h
mediu
Franceza
O reteta de aperitiv din Burgundia care va impresiona cu siguranta pe toata lumea.
Pune cepele, tulpinile de patrunjel, boabele de piper, morcovii, telina, frunzele de dafin, cimbrul, vinul, bucatile de picioare de porc si 2 litri de apa la fiert. Lasa-le sa fiarba la foc mic, acoperite cu un capac timp de 2 ore si jumatate. Vei avea o supa concentrata de porc pe care trebuie sa o strecori printr-o sita deasa. Pune lichidul la fiert pana cand se reduce la 800-900ml.
Pune la racit 300ml de supa concentrata si inmoaie gelatina in ea timp de 10 minute. Amesteca acest lichid cu restul de supa concentrata. Condimenteaza cu sare si pune la rece 8-12 minute.
Amesteca patrunjelul tocat, cubuletele de sunca, salotele si usturoiul intr-un bol.
Tapeteaza un vas/ tava cu folie alimentara de plastic. Pune amestecul de sunca si patrunjel si toarna aspicul tinut la frigider. Acopera cu folie si un carton tare. Pune cateva greutati deasupra si tine vasul la frigider 1-2 zile pana cand terina se intareste complet.
Rastoarna terina pe un platou si serveste cu mustar Dijon, paine prajita si catraveti murati.
Sursa reteta si foto: Saveur
- patrunjel
- 1 catel usturoi tocat marunt
- 2 salote tocate
- 550g sunca tocata cubulete
- 30g gelatina (granule)
- 750ml vin alb sec
- 2 frunze dafin
- 2 fire cimbru
- 2 tulpini telina taiate in jumatate
- 3 morcovi taiati in jumatate
- 2 bucati picior de porc
- 40g patrunjel tocat marunt (fara cozi)
- 10 boabe piper
- 2 cepe rosii impanate fiecare cu 3 cuisoare