Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

Pregateste un aluat Pate Brisee dupa reteta de aici.

Intr-o oala mare amesteca 2 litri de apa cu 200g zahar. Adauga coaja curatata de pe jumatate dintr-o lamaie, apoi sucul de la o lamaie si jumatate.

Curata, indeparteaza mijlocul si taie in jumatati gutuile. Pune-le in oala si lasa sa dea in clocot. Fierbe, apoi, la foc mic timp de 8-10 minute, pana cand gutuile sunt moi, dar nu complet gatite

Scurge-le si pune-le deoparte.

Incinge cuptorul al 190C.

Intr-o tigaie sau vas de tarta de 25cm amesteca restul de zahar cu un praf de sare si pune totul pe foc, pana cand zaharul se topeste si devine auriu. Ia de pe foc ai incorporeaza untul. Aseaza jumatatile de gutui cu partea taiata in sus pe baza vasului. Acopera cu aluatul de tarta intins cu un sucitor pe blatul tapetat cu faina. Impinge marginile aluatului in jurul gutuilor.

Coace timp de 45 minute. Scoate tarta din cuptor, lasa-o 10 minute, desprinde-o de marginile tavii cu ajutorul unui cutit si apoi rastoarna-o pe un platou.

Serveste-o calda.

Sursa reteta si foto: www.marthastewart.com