< 1h 30min
usor
Franceza
O reteta mai simpla de tarta nu se poate. Savureaza bunatatea fructelor in fiecare felie.
Vei avea nevoie de o tava trunchi de con de tarta cu diamterul de 18cm la baza si 24cm la suprafata.
Pregateste aluatul:
Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul,cu un robot de bucatarie. Adauga galbenusul si incoproreaza-l, apoi toarna trepatat faina si incorporeaza-o. Adauga si 1 lingura de lapte. Formeaza o bila din aluat si framanta-l de cateva ori pe blatul tapetat cu faina
Intinde aluatul intr-un disc suficient de mare incat sa acopere tava de tarta folosita. Aseaza-l in tava si pune-l la frigider timp de 30 de minute.
Intre timp, incinge cuptorul la 180C. Indeparteaza cotorul de la pere si taie-le in cubulete mici. Caleste-le cu 15g de unt si zaharul Muscovado intr-o tigaie pana cand sunt suficient de moi incat sa poata fi intepate usor cu varful de cutit.
Scoate perele calite cu o paleta si aseaza-le in crusta de tarta racita. Lasa sucurile din tigaie sa fiarba cateva minute pana cand totul se reduce la un sos lipicios si gros. Toarna-l peste pere.
Pune tarta la copt timp de 40 de minute pana cand cruta s-a rumenit si perele s-au inmuiat.
Sursa reteta si foto: www.theguardian.com
- pere
- 1kg pere
- 1 lingura lapte
- 150g faina
- 1 galbenus
- 75g zahar
- 75g+15g unt
- 3 linguri zahar Muscovado