< 2h
mediu
Americana
Un desert usor de facut cu fructele preferate ale verii.
Pregateste blatul:
Incinge cuptorul la 180C. Topeste untul si amesteca-l cu biscuitii zdrobiti si 1 lingura de miere. Intinde acest amestec pe baza unei tavi patrate (23x23cm) ridicand amestecul si pe peretii ei. Pune la copt 12-15 minute si lasa apoi sa se raceasca complet.
Pregateste umplutura:
Umple, mai intai, un bol mare cu apa foarte rece si pune deasupra lui un alt bol mai mic.
Incalzeste laptele cu miezul de la pastaia de vanilie pana aproape de punctul de fierbere. Ia de pe foc si lasa sa stea 20 de minute.
Bate galbenusurile cu 80g miere si 3 linguri de zahar. Cerne faina si amidonul peste acest amestec si continua sa mixezi pana cand se incorporeaza.
Pune din nou laptele la incalzit si cand e aproape sa dea in clocot ia-l de pe foc si toarna-l, putin cate putin, peste amestecul cu galbenusuri.
Pune din nou amestecul pe foc si gateste-l timp de 3 minute pana cand incepe sa se ingroase. Strecoara-l apoi in bolul asezat deasupra celui plin cu apa rece. Adauga 1 lingura de unt si amesteca. Lasa crema sa se raceasca.
Asambleaza tarta:
Bate frisca si incorporeaza-o in crema pregatita mai devreme. Toarna totul in tava in care ai pregatit blatul din biscuiti. Presara deasupra coacazele proaspete si afinele. Lasa prajitura la frigider cel putin 30 de minute inainte sa o servesti.
Sursa reteta si foto: Country Living
- coacaze
- 250g afine
- 250g coacaze rosii
- 60ml frisca lichida
- 2 linguri amidon
- 2 linguri faina
- 3 linguri zahar
- 5 galbenusuri
- 1 pastaie vanilie
- 480ml lapte
- 80g+1 lingura miere
- 180g biscuiti cu cacao zdrobiti
- 80g unt