Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
mediu
mediu
Bucatarie:
Franceza
Franceza
Metoda de preparare
Pregateste un aluat de tarta pate brisee dupa reteta de aici.
Intinde-l intr-o tava de 24cm si coace-l in orb timp de 8 minute, apoi fara greutati alte 2 minute, la 180C. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca putin.
Pregateste intre timp si umplutura pentru tarta.
Gateste andivele in untul incins, la foc mediu, timp de 10 minute, pana cand sunt rumenite usor si translucide.
Pune andivele pe baza blatului de tarta copt anterior. Apoi, pune somonul si deasupra lui un amestec facut din oua, smantana de gatit, marar si piper.
Coace tarta 35-40 de minute la 180C, pana cand se rumeneste la suprafata.
Serveste tarta calda cu un pahar de Sauvignon Blanc.
Sursa reteta si foto: Living Tastefully
INGREDIENTE
- andive
- 1/4 lingurita piper
- 2 linguri marar proaspat tocat
- 4 oua
- 180ml smantana de gatit
- 3 andive taiate julien pe diagonala
- 400g somon afumat taiat in bucati mici
- 1 portie aluat de tarta
- 2 linguri unt