> 2h
mediu
Internationala
O reteta surprinzatoare de tarta sarata in care vei regasi gustul verii si al pizzei italiene. Pentru un plus de gust ii poti adauga si cateva felii de mozzarella.
Unge o forma de tarta cu pereti detasabili cu diametrul de 22cm.
Amesteca faina cu sarea si cubuletele de unt pana cand capata aspectul unui pesmet grunjos. Adauga smantana si amesteca pana cand poti forma o bila de aluat, pe care sa il framanti de cateva ori pe blatul de lucru tapetat cu faina. Acopera cu folie alimentara si pune-l la frigider timp macar 30 de minute sau macar pentru cateva ore.
Incinge cuptorul la 160C. Intinde aluatul intr-un disc cu diametrul de 30 cm. Aseaza-l in tava si taie marginile care atarna. Aseaza rosiile pe toata suprafata si pune la cuptor timp de 1 ora si 40 de minute, pana cand aluatul se rumeneste. Lasa sa se raceasca.
Condimenteaza cu sare, adauga frunzele de busuioc si serveste.
Sursa reteta si foto: Food & Wine
- busuioc
- 2 linguri frunze busuioc rupte
- 600g rosii cherry (rosii si galbene)
- 90ml smantana
- sare
- 100g unt rece, taiat cubulete
- 150g faina