> 2h
mediu
Franceza
Pregateste aluat de tarta pate brisee dupa reteta de aici. Intinde-l intr-un disc cu diamentrul 35-40cm pe o hartie de copt tapetata cu faina.
Amesteca prunele, sucul de lamaie, un praf de sare, faina si 140g zahar. Adauga si incorporeaza murele. Aseaza fructele in mijlocul aluatului lasand o margine de 7-8cm.
Pune deasupra fructelor bucatelele de unt si impacheteaza marginile aluatului in jurul lor. Unge aluatul cu ou batut si presara 1 lingura de zahar.
Aseaza tarta pe o tava si pune-o la frigider timp de 30 minute. Intre timp, incinge cuptorul la 220C.
Coace tarta timp de 30 minute, apoi redu temperatura la 190C si mai lasa in cuptor inca 25-30 minute. Lasa sa se raceasca complet inainte sa o tai.
Sursa reteta si foto: www.marthastewart.com
- mure
- 1 lingura unt tocat bucati mici
- 140g+1 lingura zahar
- 170g mure
- 1 lingurita suc de lamaie
- 800g prune curatate si taiate in felii
- 2 linguri faina
- 1 portie aluat de tarta
- 1 ou