Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

Pregateste aluat de tarta pate brisee dupa reteta de aici. Intinde-l intr-un disc cu diamentrul 35-40cm pe o hartie de copt tapetata cu faina.

Amesteca prunele, sucul de lamaie, un praf de sare, faina si 140g zahar. Adauga si incorporeaza murele. Aseaza fructele in mijlocul aluatului lasand o margine de 7-8cm.

Pune deasupra fructelor bucatelele de unt si impacheteaza marginile aluatului in jurul lor. Unge aluatul cu ou batut si presara 1 lingura de zahar.

Aseaza tarta pe o tava si pune-o la frigider timp de 30 minute. Intre timp, incinge cuptorul la 220C.

Coace tarta timp de 30 minute, apoi redu temperatura la 190C si mai lasa in cuptor inca 25-30 minute.  Lasa sa se raceasca complet inainte sa o tai.

 Sursa reteta si foto: www.marthastewart.com