Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.
Pentru tarta, ai nevoie de o tava de tarta cu diamentrul de 24-26cm.
Amesteca foarte bine untul, smantana si zaharul. Adauga cate un ou, pe rand, amestecand incontinuu sa se incorporeze perfect.
Adauga faina, sarea si extractul de migdale. Amesteca bine din nou.
Unge tava cu unt si pune tarta la cuptor, nu inainte insa de a presara 1,5 lingura de zahar si migdalele taiate felii deasupra.
Las-o sa stea la cuptor 30-40 minute pana prinde o nuanta aurie. Las-o sa stea o ora inainte sa o servesti.
Sursa: food52.com
INGREDIENTE
- migdale
- 1 lingurita extract de migdale
- 40g migdale taiate felii
- putina sare
- 2 oua
- 190g faina cernuta
- 1,5 linguri de zahar pentru topping
- 60ml smantana
- 300g zahar
- 8-10 linguri unt topit