Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

Pregateste aluatul pate sucree dupa reteta de aici.

Curata merele si stopeste-le cu zeama de la lamaie. Taie 4 mere in cubulete si pune-le intr-o oala cu zaharul si 60ml apa. Lasa-le pe foc mediu sa se gateasca timp de 5-6 minute, pana cand merele se inmoaie. Opreste focul si lasa totul deoparte sa se raceasca.

Feliaza restul merelor foarte subtire.

Incinge cuptorul la 200C.

Aseaza aluatul intr-o tava cu diametrul de 24cm, cu pereti detasabili. Toarna merele fierte si acopera-le cu un strat de felii de mere aseazate in evantai. Unge cu untul topit si coace tarta 35-40 de minute.

Intre timp pregateste glazura:

Pune dulceata de caise si lichiorul pe foc mediu timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Daca in dulceata sunt bucati mai mari de fructe, paseaza amestecul cald cu un blender si strecoara totul printr-o sita deasa. 

Cand tarta este gata, scoate-o din cuptor si unge-o cu un strat subtire din aceasta glazura.

Serveste tarta cu frisca.

Sursa reteta si foto: The Kitchn