> 2h
usor
Franceza
Pregateste aluatul pate sucree dupa reteta de aici.
Curata merele si stopeste-le cu zeama de la lamaie. Taie 4 mere in cubulete si pune-le intr-o oala cu zaharul si 60ml apa. Lasa-le pe foc mediu sa se gateasca timp de 5-6 minute, pana cand merele se inmoaie. Opreste focul si lasa totul deoparte sa se raceasca.
Feliaza restul merelor foarte subtire.
Incinge cuptorul la 200C.
Aseaza aluatul intr-o tava cu diametrul de 24cm, cu pereti detasabili. Toarna merele fierte si acopera-le cu un strat de felii de mere aseazate in evantai. Unge cu untul topit si coace tarta 35-40 de minute.
Intre timp pregateste glazura:
Pune dulceata de caise si lichiorul pe foc mediu timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Daca in dulceata sunt bucati mai mari de fructe, paseaza amestecul cald cu un blender si strecoara totul printr-o sita deasa.
Cand tarta este gata, scoate-o din cuptor si unge-o cu un strat subtire din aceasta glazura.
Serveste tarta cu frisca.
Sursa reteta si foto: The Kitchn
- mere
- 2 linguri lichior de portocale
- 1 portie aluat de tarta ( pate sucree)
- 50g dulceata de caise
- 2 linguri unt topit
- 2 linguri apa
- 50g zahar
- 1/2 lamaie
- 7 mere mari