> 2h
mediu
Americana
O prajitura de toamna care va incanta simturile.
Pregateste un aluat de trata pate sucree dupa reteta de aici .
Intinde-l intr-un disc cu diametrul de 28cm si aseaza-l intr-o tava de tarta (diametrul 23cm). Inteapa alutul cu o furculita din loc in loc si pune tava la frigider timp de 30 de minute.
Intre timp, incinge cuptorul la 190C si coace aluatul in orb timp de 20 de minute. Apoi, inca 5 minute fara greutati. Scoate aluatul de tarta din cuptor si lasa-l sa se raceasca putin.
Pregateste umplutura:
Amesteca bine piureul de dovleac, smantana, un ou, 2 linguri de zahar brun, nucsoara si scortisoara.
Intr-un alt bol amesteca nucile pecan cu 200g de zahar brun, 3 oua batute, untul, vanilia, coaja si sucul de lamaie si sarea.
Pune in baza de tarta, coapta mai devreme, umplutura de dovleac si apoi toarna deasupra amestecul cu nuci pecan.
Coace totul la cuptor timp de 30-35 de minute. Lasa tarta sa se raceasca inainte sa o tai.
Sursa reteta si foto: Epicurious
- dovleac
- aluat de tarta
- 150g nuci pecan intregi sau tocate
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1/4 lingurita coaja lamaie
- 2 lingurite extract vanilie
- 45g unt topit si racit
- 3 oua batute usor
- 100g zahar brun
- un praf nucsoara
- un praf scortisoara
- 2 linguri smantana
- 1 ou batut
- 150g piure de dovleac
- 2 linguri zahar brun