Timp preparare:
1h
1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Amesteca biscuitii zdrobiti cu zaharul si untul topit. Aseaza acest amestec la baza unei tavi cu diametrul de 22-23cm si coace-o la cuptor timp de 8-10 minute la 180C. Lasa sa se raceasca.
Pregateste budinca de vanilie instant cu cei 500ml lapte si lasa-o sa se raceasca putin.
Intre timp, bate smantana pentru frisca si topeste ciocolata alba la bain marie impreuna cu lichiorul. Incorporeaza frisca batuta in ciocolata, apoi budinca racita.
Feliaza bananele si aseaza-le la baza tavii, peste blatul din biscuiti. Toarna crema pregatita si baga totul la frigider timp de cel putin 4 ore sau peste noapte.
Serveste decorata cu frisca batuta.
Sursa reteta si foto: Shugary Sweets
INGREDIENTE
- banane
- 500ml lapte
- 1 plic budinca instant de vanilie
- 2 banane
- 120ml smantana pentru frisca
- 60ml lichior (Irish Cream)
- 180g biscuiti integrali zdrobiti
- 250g ciocolata alba
- 6 linguri unt topit
- 50g zahar