Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Unge o tava de tarta cu diametru de 22cm, cu pereti detasabili.

Amesteca cu un robot de bucatarie faina, untul, zaharul si cacaua, pana cand amestecul are un aspect grunjos. Adauga galbenusul si apa si framanta pana cand formezi un aluat. Scoate-l pe blatul de lucru tapetat cu faina si mai framanta de cateva ori. Acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider timp de 10 minute.

Intinde aluatul intre doua foi de hartie de copt intr-un disc mare, cu grosimea de 3mm. Aseaza-l in tava si taie marginile in exces. Pune din nou la frigider timp de 20 minute.

Incinge cuptorul la 180C. Pune tava de tarta pe o tava de copt mare si coace aluatul in orb timp de 10 minute, apoi fara greutati inca 10 minute.

Unge cu albus batut daca la suprafata blatului de tarta au aparut crapaturi si lasa deoparte sa se raceasca.

Pregateste ganache-ul de menta.

Pune ciocolata intr-un bol si toarna peste ea smantana pentru frisca incalzita pana la punctul de fierbere. Amesteca pana cand ciocolata se topeste si incorporeaza crema de menta.

Toarna ganache-ul in crusta de tarta coapta si lasa la frigider timp de 1 ora sa se intareasca.

Pregateste un ganache de ciocolata neagra din 300g ciocolata amestecata cu 250ml smantana pentru frisca incalzita. Toarna peste ganache-ul de menta si lasa la frigider timp de 3 ore inainte sa tai.

Sursa reteta si foto: Taste.com.au