> 2h
mediu
Franceza
O tarta in care veti simti aroma puternica a micilor ansoa, pe care o puteti servi ca aperitiv sau ca gustare alaturi de un vin rose rece.
Pregateste un aluat amestecand 240ml apa calduta cu drojdia. Lasa-le sa stea timp de 10minute. Adauga peste faina , pune si 60ml ulei si sare si amesteca usor pana cand formezi un aluat. Framanta-l 6 minute pana cand devine neted si elastic. Acopera-l cu o folie si lasa-l la dospit timp de 1 ora.
Intre timp, pregateste toppingul:
Incinge restul de ulei intr-o tigaie, la foc mediu, si gateste in el ansoa timp de cateva minute, amestecand continuu. Adauga ceapa, cimbrul, rozmarinul si frunzele de dafin, sare si piper dupa gust. Lasa sa se gateasca pe foc mic, acoperit cu un capac, timp de aprope 1 ora pana cand ceapa se inmoaie. Ia capacul si mai lasa pe foc pana cand lichidul se evapora si ceapa devine aurie. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca.
Intinde aluatul cu un sucitor intr-un dreptunghi (25x40cm). Pune-l intr-o tava (tapetata cu hartie de copt unsa) si aseaza deasupra amestecul cu ceapa, apoi presara maslinele. Acopera totul cu o folie de plastic si lasa la dospit inca 1 ora.
Incinge cuptorul la 220C si coace tarta timp de 20 de minute pana cand se rumenseste pe margini. Lasa-o sa se raceasca timp de 10 minute inainte sa o tai.
Sursa reteta si foto: Saveur
- ceapa
- 90g masline negre
- piper
- 2 frunze dafin
- 2 fire rozmarin
- 4 fire cimbru
- 12 cepe galbene feliate subtire
- 20 ansoa in ulei tocate marunt
- 180ml ulei de masline
- 2 lingurite sare
- 200g faina
- 1 pliculet drojdie uscata