< 2h
mediu
Internationala
O tarta de care te vei indragosti pe loc si pe care o poti incerca si cu alte combinatii de fructe.
Foloseste o tava cu diametrul 23-24cm. Pregateste un aluat dulce de tarta urmand reteta de aici, pe care sa il coci in orb la 200C si apoi in 10-15 minute fara hartia de copt.
Lasa crusta de aluat sa se raceasca in tava si intre timp pregateste crema. Mixeaza 50g zahar cu crema de branza si cele doua tipuri de extract. Intinde aceasta crema la baza tartei.
Zdrobeste cu un robot de bucatarie 300g capsune pana obtii un piure. Pune-l apoi cu amidonul si 120g zahar intr-o oala, pe foc mediu. Lasa amestecul sa dea in clocot, amestecand continuu cu un tel. Redu intensitatea focului si mai lasa inca un minut. Sosul trebuie sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi pui restul de capsuni intregi in el si amesteci bine fara sa le zdrobesti.
Aseaza capsuna cu capsuna in spirala peste crema pusa mai devreme si toarna sosul pregatit peste ele. Presara migdale sau aseaza-le intr-un rand frumos pe marginea tartei.
Acopera tava si lasa la rece cel putin 3 ore inainte sa servesti.
Reteta adaptata de la My Recipes. Foto: My Recipes
- capsuni
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura amidon
- 120g zahar
- 800-900g capsuni
- 1/4 lingurita extract migdale
- 1/2 lingurita extract vanilie
- 50g zahar
- 160g crema de branza
- aluat de tarta
- 2 linguri migdale fulgi (prajite)