Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

Pentru aluat:

Amesteca cu robotul de bucatarie zaharul (din care pastrezi 4 linguri), untul, sarea si faina, apoi adauga galbenusul amestecat cu smantana. Amesteca pana cand formezi un aluat. Formeaza o bila din el si intinde-l intr-o tava de tarta (20cm).

Inteapa aluatul cu furculita din loc in loc si acopera-l cu o folie de aluminiu unsa cu unt. Pune tava la congelator timp de 2 ore.

Incinge cuptorul la 190C si coace aluatul de tarta (acoperit cu folie) timp de 15 minute. Indeparteaza folia si mai coace timp de 10 minute. La tarta sa se raceasca complet.

Intre timp, spala si usuca in servetele de hartie capsunile.Feliaza-le, amesteca-le cu 2 linguri de zahar si lasa-le sa stea timp de 15 minute.

Amesteca branza mascarpone cu romul, 2 linguri de zahar si extractul de vanilie. Pune crema la rece cat se raceste crusta de tarta.

Umple tarta cu crema mascarpone si decoreaza cu feliile de capsuni si frunze de menta.

Serveste imediat

Sursa reteta si foto: Food52