> 2h
usor
Americana
Un desert dulce si crocant pentru cei care iubesc caramelul si nucile.
Pregateste aluatul de tarta:
Bate 2 linguri frisca lichida si galbenusul intr-un bol.
Intr-un alt bol, amesteca faina, zaharul fin, un praf de sare si untul rece. Framanta cu degetele pana cand aluatul are un aspect granulos. Toarna treptat amestecul cu galbenus si framanta pana se formeaza aluatul. Formeaza din el un disc, inveleste-l in folie alimentara si pune-l la frigider cel putin 10-15 minute.
Ruleaza din aluat o foaie groasa de 6mm, pe care sa o asezi intr-o tava de tarta de 24-25 cm diametru. Taie aluatul care este in exces, inteapa-l cu furculita si pune-l la frigider inca 30 de minute.
Incinge cuptorul la 190C si coace aluatul in orb timp de 10-15 minute, apoi fara greutati inca 10-15 minute pana cand se rumeneste. Raceste baza de tarta.
Intre timp, pregateste umplutura cu nuci:
Intinde nucile pe o foaie de copt intr-o tava si coace-le la cuptor pana se rumenesc. Lasa-le deoparte la racit. Cand sunt reci amesteca-le intr-un bol cu mierea.
Pune 250g zahar si 120ml apa la fiert, pana cand capata culoarea caramelului. Nu amesteca in timpul fierberii. Ia de pe foc si adauga 80ml frisca lichida, amestecand continuu. Lasa sa se raceasca 1 minut si toarna totul peste nucile cu miere. Amesteca bine. Adauga un praf de sare si toarna amestecul in baza de tarta coapta mai devreme. Pune la frigider cel putin 2 ore.
Inainte de servire bate 120ml frisca lichida cu zaharul pudra si brandy-ul si serveste tarta cu aceasta crema.
Sursa reteta si foto: Technicolor Kitchen
- nuci
- 1 lingurita brandy
- 2 lingurite zahar pudra
- 200ml frisca lichida
- 120ml apa
- 250g zahar
- 1 lingurita miere
- 110g unt rece taiat cubulete
- 200g nuci (poti folosi un amestec de nuci, alune, arahide si nuci pecan)
- 40g zahar fin
- sare
- 200g afine
- 2 linguri frisca lichida
- 1 faina