< 30 min
usor
Vegetariana
Fata Care Gateste cu Flori sustine Meatless Friday si ne-a dat cateva idei de combinatii surprinzatoare si rafinate de tapasuri cu cottage cheese. Un produs dietetic apreciat mai ales in randul celor atenti la ce si cat mananca isi poate datora succesul ingredientelor cu aport caloric foarte scazut.
Branza tip cottage cheese poate fi o gustare excelenta in combinatie cu legume fresh, de primavara. Este perfecta in dieta pentru ca aduce calciu, fosfor si vitamina D. Gustul relativ neutru poate incuraja creativitatea in bucatarie, mai ales cand suntem cu familia si asteptam prietenii la masa.
Ce-ati zice daca ati pune perlele de branza intr-un tifon pentru cateva minute? Apoi amestecate cu foarte putin unt, atat cat sa le lege, le veti face bulgarasi mai mari si le veti tavali prin amestecuri de mirodenii sau verdeturi: patrunjel, rucola, marar, boia, fulgi de ardei pentru cei ce se asteapta la un gust usturator de picant, susan alb, susan negru, sumac pentru cei ce vor un gust usor acrisor...
Pentru o gustare rafinata, puteti aseza bulgarii de cottage cheese pe felii de castravete, ridichi, in barcute de ardei multicolori....Merg de minune si cu prunele, caisele sau fructele exotice confiate....Si daca va mai spun ca pot fi amestecate cu nuci, stafide, vanilie sau dulceata... si asociate cu un rose sau vin de desert?
Eu zic sa incercati si sa-mi spuneti combinatia voastra creativa. Gustati mereu din preparatul vostru si ganditi-va ce trebuie sa adaugati ca sa il faca desarvarsit si unic.
Tapas de cottage cheese cu cimbrisor si petale de flori pe felie de castravete:
Tapas de cottage cheese umplute cu dulceata de petale de trandafiri pe jumatati de piersica confiata:
Sursa: Rista de bucate
- branza
- boia
- seminte de susan
- unt
- ardei
- ridiche
- cimbrisor
- branza de vaci perle