< 1h
usor
Internationala
Pentru inceput, pregateste legumele: curata cepele, prazul si telina, curata ardeii de seminte. Morcovii si dovleceii trebuie dati pe razatoare (pe partea mai mare).
Pune o tigaie mare pe foc, adauga ulei si toate legumele. Adauga oregano uscat si frunzele de dafin, si lasa totul la gatit la foc mic, amestecand des, timp de aproximativ 20 minute.
Intre timp, curata dovleacul: taie-l in jumate si scoate-i semintele.
Adauga conservele de rosii-pruna, 500ml apa, sarea si piperul proaspat macinat. Lasa-le sa ajunga la temperatura de fierbere, dupa care da focul la mic si lasa sosul sa se prepare, inca 30 minute.
Ia tigaia de pe foc si scoate foile de dafin. Lasa sosul sa se raceasca, dupa care amesteca-l bine cu un blender, pana devine o crema.
Prepararea pastelor:
Pune tagliatelele la fiert intr-un bol mare de apa cu sare. Intre timp, pune o tigaie medie la foc mediu. Pune 1 litru din sosul de rosii facut mai devreme si lasa-l sa se incalzeasca, timp in care trebuie sa cureti sparanghelul si sa-l tai 3-4 bucati.
Adauga sparanghelul in sos, lasa-l sa stea 1-2 minute si ia tigaia de pe foc. Adauga si cateva frunze de busuioc proaspat.
Intre timp, s-au facut si pastele tale. Pune-le in sos si amesteca-le usor. Daca sosul este prea gros, poti sa adaugi putina apa (din cea in care au fiert pastele).
Serveste cu parmezan ras deasupra.
Sursa: Foodrevolutionday.com
- paste
- piper negru proaspat macinat
- sare de mare
- 4 x 400g cutii de rosii de tip pruna
- 1 dovleac mic
- 2 frunze de dafin proaspete
- oregano uscat
- ulei de masline
- 2 morcovi
- 2 dovlecei
- 2 ardei rosii
- 2 bete de telina
- 1 praz mic
- 2 cepe mici
- parmezan proaspat
- busuioc proaspat
- 225g sparanghel
- 500g paste taglialtelle