Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Orientul Mijlociu
Orientul Mijlociu
Una din retetele orientale traditionale care a cucerit intreaga lume. Tabbouleh este o salata racoritoare cu bulgur, rosii si mult patrunjel adorata in meniurile vegetariene. Secretul ei sta in cele mai proaspete ingrediente.
Metoda de preparare
Clateste bulgurul de mai multe ori in apa rece pentru a-l rehidrata. Scurge-l si pune-l intr-un bol, amestecand din cand in cand cu o fruculita.
Intre timp scurge rosiile tocate cubulete si pune-le intr-un bol. Toaca verdeturile si ceapa si adauga-le pste rosii.
Presara deasupra lor bulgurul si condimenteaza cu sare, piper si scortisoara.
Toarna sucul de lamaie amestecat cu ulei de masline si amesteca totul bine. Serveste tabbouleh cu frunze de salata verde.
INGREDIENTE
- bulgur
- sucul de la o lamaie
- sare
- 1/4 lingurita piper
- 1/4 lingurita scortisoara
- 70g menta tocata marunt
- 400g patrunjel tocat marunt (fara cozi)
- 50g ceapa verde feliata subtire
- 600g rosii taiate cubulete
- 30g bulgur
- 150ml ulei de masline
- frunze de salata verde