Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
mediu
Bucatarie:
Asiatica
Asiatica
Este o reteta in care se simte puternic aroma de lemongrass. Va fi un deliciu exotic si parfumat pentru masa de pranz.
Metoda de preparare
Amesteca laptele de cocos, cu supa de pui, lemongrass si ghimbirul zdrobit intr-o oala. Pune totul pe foc mediu si fierbe-le timp de 15 minute, amestecand constant.
Adauga fasiile din pipet de pui, sosul de peste si ardeii iuti. Lasa sa de in clocot si apoi acopera oala. Fierbe la foc mic, innabusit, pana cand carnea se inmoaie.
Adauga sucul de lime si serveste supa cu putin coriandru tocat.
Sursa reteta si foto: Food Republic
INGREDIENTE
- lapte
- sucul de la 1 lime
- 2-3 fire de coriandru tocat pentru decor
- 2 bucati ardei iute rosii
- 2 linguri sos de peste
- 800g piept de pui dezosat taiat in fasii
- 1 tulpina lemongrass taiata in bucati mici zdrobite cu lama unui cutit
- 1 bucata ghimbir (2cm grosime) zdrobita
- 750ml supa de pui
- 230ml lapte de cocos