< 30 min
usor
Internationala
Chef Frederic Jaunault, invitat special din Franta cu ocazia lansarii festivalului Sarbatoarea Gustului, a sustinut prima lectie de Gust, dand astfel startul turneului educational al festivalului la care participa elevi de la Scoala Centrala si colegiul economic Viilor.
Prin aceste ateliere educationale, Sarbatoarea Gustului si Chefii sai impartasesc valorile gustului, promoveaza meseriile din acest sector al alimentatiei si incurajeaza un comportament alimentar echilibrat si diversificat.
Iata modul de preparare:
Fierbem mazarea timp de 6-8 minute, apoi o scurgem.
Punem mazarea intr-un borcan sau un vas mai inalt, peste ceapa verde, menta proaspata si laptele batut. Si nu uita sa pui sare si piper! Le pasam pe toate cu ajutorul unui blender.
Vrei sa racesti rapid amestecul? Adauga cateva cuburi de gheata in timp de pasezi.
La final, strecuram supa cu ajutorul unei site, ca sa obtinem o textura fina, uniforma.
Tragem la tigaie in putin ulei de masline crevetii timp de 2-3 minute si ii asezonam cu sare.
Final plating
Turnam supa intr-un bol sau o farfurie adanca si adagugam si crevetii
Daca vreti sa arate si mai spectaculos, picurati cu lingurita putin lapte batut, pentru a o orna!
Sursa reteta: Sarbatoarea Gustului
- afine
- sare dupa gust
- 1 litru lapte batut
- menta proaspata
- 1 legatura ceapa verde (folosim doar partea verde)
- 4 creveti
- 450g mazare
- piper dupa gust