Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Greceasca
Greceasca
Metoda de preparare
Taie castravetele in cubulete si pastreaza deoparte 50g.
Pune intr-un blender restul de castravete cu iaurtul, sucul de lamaie, salota, usturoiul, ierburile aromatice si uleiul de masline. Mixeaza pana cand maruntesti toate ingredientele si obtii o supa fina.
Condimenteaza cu sare si piper si lasa la rece pentru cel putin 8 ore.
Condimenteaza inca o data supa inainte de servire.
Serveste cu bucatele de castravete, felii de ceapa rosie si cateva picaturi de ulei de masline.
Sursa reteta si foto: Food & Wine
INGREDIENTE
- castraveti
- sare
- piper
- 60ml ulei de masline
- 2 linguri tarhon tocat
- 10g patrunjel proaspat tocat
- 20g marar proaspat tocat
- 1 catel usturoi
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 salota (hasma) tocata
- 180g iaurt grecesc
- 2 castraveti (englezesti) mari curatati de coaja si seminte
- 1/2 ceapa rosie feliata