2h
usor
Vegetariana
Pune orzul la fiert cu 1 litru de apa. Dupa ce da in clocot, acopera oala si lasa sa fiarba la foc mic timp de 35 de minute, pana se inmoaie. Scurge apa.
Fierbe si orezul cu 500ml apa, tot 35 de minute si apoi scurge-l.
Pune bulgurul cu 250ml apa fierbinte intr-un bol, acopera si lasa-l asa timp de 10 minute. Scurge-l.
Incinge uleiul de masline intr-o oala mare si caleste ardeiul iute, ceapa si usturoiul la foc mediu, pana cand ceapa se rumeneste. Adauga supa concentrata de legume, rosiile din conserva tocate cubulete, cateva fire de coriandru, 1 lingurita de sare si un praf de piper. Acopera cu un capac si lasa totul sa fiarba la foc mic 45 de minute.
Mixeaza supa cu un blender dupa ce s-a racit putin, pune-o inapoi in oala si adauga feliile de ciuperci, fasolea scursa din conserva, morcovul, dovlecelul si pastarnacul. Lasa totul sa fiarba timp de 20 de minute. Adauga orzul, orezul si bulgurul, condimenteaza cu sare si piper.
Serveste supa fierbinte cu seminte de dovleac prajite si coriandru tocat.
Sursa reteta si foto: Food&Wine
- bulgur
- 1 pastarnac taiat cubulete
- 1 dovlecel taiat cubulete
- 1 morcov taiat cubulete
- 1 legatura coriandru tocat
- sare
- piper
- 220g ciuperci feliate
- 400g fasole boabe neagra din conserva
- 240g rosii din conserva
- 1 ceapa rosie feliata subtire
- 2 catei usturoi taiati in jumatati
- 3 ardei iuti copti, curatati si rupti in bucati
- 1 lingura ulei de masline
- 100g bulgur
- 100g orez brun
- 100g orz
- 2 litri supa concentrata de legume