< 1h
usor
Vegetariana
O combinatie divina de ciuperci proaspete si ceapa, inobilate cu arome mediteraneene de migdale si sofran. Supa acesta va fi surpriza pe care o poti pregati pentru un pranz in familie.
Spala si curata ciupercile de coaja. Indeparteaza capatul picioruselor si taie ciupercile in 4 (daca sunt mari) sau in 2 (daca sunt mai mici).
Incinge uleiul de masline intr-o oala adanca, la foc mediu. Caleste 2-3 minute ciupercile, adauga ceapa si caleste-le impreuna pana cand ceapa devine aurie. Adauga rosia tocata si prajeste in continuare timp de 8 minute.
Acum poti sa torni zeama de supa (sau apa), dar pasteaza 2-3 linguri din supa pentru „picada”. Cand amestecul incepe sa fiarba adauga cele 3 felii de paine intregi si sare, dupa gust. Lasa-le sa fiarba inca 15 minute la foc mediu.
Intre timp pregateste „picada”, cea care va da gustul unic al acestei supe. Iti trebuie:
- 1 catel de usturoi
- 3 migdale prajite
- 1 praf de sofran
- 1 parf de sare
Intr-un mojar, zdrobeste cu un pisalog, adaugand una dupa alta: usturoiul, sofranul, migdalele. Adauga cele doua linguri de supa si sare si amesteca bine.
Toarna “picada” in oala peste supa de ciuperci si lasa la fiert inca 3-4 minute. Mai adauga sare, daca e nevoie si …supa este gata! Se serveste fierbinte!
- ciuperci
- 3 felii paine prajita
- 1 rosie decojita si tocata
- 2 linguri ulei masline
- 1/4 ceapa tocata marunt
- 1 litru supa legume/apa
- 200 g ciuperci proaspete