1h
mediu
Greceasca
o supa racoroasa de vara poate sa fie felul principal si in anotimpuri mai reci. Secretul este adaugarea sucului de lamaie care te revigoreaza in caldura verii si te energizeaza pentru o zi friguroasa.
Fierbe pieptul de pui intr-o oala alaturi de morcov si ceapa. Condimenteaza cu sare si ai grija sa spumezi din cand in cand. Dupa 30 de minute, la foc mic, ar trebui ca pieptul de pui sa devina usor de strapuns cu o furculita.
Scoate carnea si pune-o pe o farfurie sa se raceasca.
Zeama concentrata de carne o pui din nou pe foc dupa ce o strecori si indepartezi morcovul fiert si ceapa. Adauga orezul si lasa-l sa fiarba timp de 20 de minute.
Intre timp, taie pieptul de pui in fasii subtiri . Adauga-le in supa si lasa-le sa fiarba cu orezul inca 5 minute.
Intr-un bol, bate usor cele doua oua si adauga si sucul stors de la o lamaie. Pune si o cana de supa fierbinte si bate in continuare pana cand supa se omogenizeaza cu oul.
Stinge focul si toarna amestecul de ou in oala cu supa, amestecind usor.
Serveste supa fierbinte cu patrunjel proaspat si piper.
- carne de pui
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- 1 lamaie mare
- 1 morcov
- 2 oua
- 50 gr orez cu bob lung
- 1 ceapa mica
- sare
- 1 kg carne de pui piept dezosat
- piper