< 1h
usor
Vegetariana
Pentru ca afara viscoleste si racelile ne asteapta la colt, avem nevoie de ceva cald care sa ne intareasca imunitatea si sa ne puna de picioare. Bogdan Cioc de la Lovefood.ro ne recomanda o reteta perfecta pentru aceasta perioada: supa cu usturoi, acompaniata de paine cu rozmarin. Sa avem pofta :)
Peincalziti cuptorul la 130°C si puneti 2l de apa la fiert.
Taiati usturoiul pe jumatate, puneti sare si piper pe partea cu taietura, puenti-l intr-o tava alaturi de 3 linguri de ulei si tineti-l in cuptor o ora sau pana cand devine moale si coaja de desprinde cu usurinta de pulpa.
Taiati ceapa, morcovii, telina si puneti-le in apa. Adaugati foile de dafin, boabele de piper, cimbrul si putina sare. Fierbeti supa de legume 30 de minute, lasati-o 5 minute sa se limpezeasca dupa care strecurati-o.
Puneti pulpa usturoiului si ce-a mai ramas din ulei intr-o cratita, adaugati faina si pasati pana cand ubtineti o pasta omogena. Tineti-o la foc mic 1-2 minute, amestecand in continuu pentru a coace faina. Adaugati treptat laptele, amestecand in continuu. Adaugati treptat supa de legume si vinul. Aduceti la temperatura de fierbere si lasat-o 5 minute la foc mic.
Opriti focul si adaugati branza rasa, amestecand pana cand se topeste. Trebuie sa obtineti un lichid omogen si cremos. Adaugati sare daca mai este cazul.
Strecurati supa si turnati-o in boluri. Adaugati un pic de ulei de masline extravirgin, piper proaspat macinat, paprika, chives si menta proaspata.
Sursa reteta: Lovefood.ro
- usturoi
- sare de mare
- cateva frunze de menta
- cateva fire de chives
- 1 lingurita paprika afumata
- 1 pahar de vin alb sec
- 1 lingurita boabe de piper
- 4 ramuri de cimbru proaspat
- 2 foi de dafin
- 2 tulpini de telina
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 100ml lapte
- 10g faina
- 200g branza sarata
- 4 linguri ulei de masline
- 8 capatani de usturoi