< 1h 30min
usor
Internationala
O supa banala al carei gust este imbunatatit de sucul proaspat de portocale.
Caleste ceapa in unt, cu putina sare, timp de 6 minute. Adauga pastarnacul, napii, radacina de telina, cimbrul si supa concentrata.
Lasa sa dea in clocot si apoi da focul mai mic. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba timp de 15-20 de minute.
Scoate firele de cimbru si paseaza supa cu un blender. Pune lichidul obtinut inapoi in oala impreuna cu 1/2 lingurita coaja rase de portocala.
Curata portocalele si desfa-le in felii. Curata feliile de membrana alba. Lucreaza deasupra unui castron astfel incat sa pastrezi sucurile care se scurg.
Inainte sa servesti supa, reincalzeste-o, adauga sucul strans de la portocale si ghimbirul. Serveste supa cu felii de portocala si tarhon tocat.
Sursa reteta si foto: Martha Stewart
- telina
- 1 pastarnac taiat in cubulete
- 2 napi mici taiati in cubulete
- 1 radacina telina mica tocata in cubulete
- 2 fire cimbru
- 400ml supa concentrata de pui
- 2 portocale
- 3/4 lingurita ghimbir ras
- 120ml apa
- tarhon pentru servire
- piper
- sare
- 1 ceapa mare tocata
- 1 lingura unt