< 1h
usor
Internationala
Gustul rubarbei va da aceastei supe o aroma asemanatoare macrisului. Inmoaie lintea in apa fierbinte inainte, ca sa o gatesti mai repede.
Inmoaie lintea in apa fiarta timp de 10 minute.
Caleste morcovii, ceapa, telina si patrunjelul in 2 linguri de ulei incinse intr-un ceaun, timp de 4 minute. Adauga rubarba si mai lasa pe foc inca 3-4 minute.
Scurge lintea si pune-o in ceaun, amestecand. Adauga supa de pui si sare si lasa totul sa dea in clocot. Redu focul, acopera cu un capac si lasa sa fiarba inabusit timp de 35 de minute.
Stinge focul si dupa cateva minute pune o treime din supa pregatita intr-un blender si mixeaza pana se transforma intr-un piure. Pune piureul peste restul de supa si adauga piper dupa gust.
Serveste supa cu o lingura de smantana amestecata cu marar tocat.
Sursa reteta si foto: My Recipes
- rubarba
- sare
- 6 linguri smantana
- 1 lingura marar tocat
- 1 litru supa concentrata de pui
- 100g patrunjel (radacina) tocat marunt
- 350g rubarba tocata
- 200g ceapa tocata marunt
- 400g morcovi tocati marunt
- 300g telina (radacina) tocata marunt
- 150g linte
- 2 linguri ulei
- 350ml apa fiarta
- piper