1h
usor
Internationala
Partile bune din aceasta supa sunt feniculul plin de antioxidanti si parmezanul care ii da o textura cremoasa.
Caleste usturoiul in ulei incins intr-o oala in care vei pregati supa. Amesteca si lasa pe foc 2 minute.
Adauga morcovii, prazul, telina si feniculul si caleste timp de 5 minute pana cand legumele se inmoaie usor. Adauga rosia cubulete si frunzele de dafin si mai lasa 5 minute pe foc.
Adauga apa si coaja de parmezan si lasa sa fiarba la foc mic, timp de 30 de minute, acoperind oala cu un capac. Legumele ar trebui sa se inmoaie bine in tot acest timp. Scoate coaja de parmezan si frunzele de dafin. Amesteca in supa frunzele de patrunjel si busuioc, sare si piper dupa gust.
Serveste supa fierbinte cu parmezan ras presarat deasupra.
Sursa reteta si foto: Food&Wine
- fenicul
- 1.4 litri apa
- 2 fruze dafin
- 1 rosie tocata cubulete
- 1 fenicul taiat subtire
- 2 fire praz (doar partea alba) taiate rondele julien
- 2 tulpini telina taiate in jumatate si feliate
- 3 morcovi taiati in jumatate si feliati
- 4 catei usturoi zdrobiti
- 2 linguri ulei masline
- 2 bucati coaja parmezan
- 50g parmezan ras
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura busuioc tocat
- sare
- piper