< 1h
usor
Internationala
Soteaza ceapa si baconul in uleiul incins pe foc mediu, timp de 5 minute.
Adauga bucatile de conopida, apa si frunzele de dafin si lasa sa dea in clocot. Da focul mai mic si lasa sa fiarba acoperit timp de 15 minute. Ia oala de pe foc si lasa sa se racoreasca.
Scoate baconul si frunzele de dafin si paseaza restul cu un blender.
Incinge cuptorul la 200C.
Aseaza cate o lingura de parmezan ras, din loc in loc, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Intinde cat sa formezi niste discuri cu diametrul de 6cm. Coace-le 5-7 minute pana cand se rumenesc si devin crocante. Scoate-le din tava si lasa-le sa se raceasca.
Reincalzeste supa, adauga smantana, crema de hrean si condimenteaza cu sare si piper.
Serveste cu chives presarat deasupra si chipsuri de parmezan.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
- conopida
- chives tocate marunt
- piper
- sare
- 1/2 lingurita crema hrean
- 60ml smantana
- 90g parmezan ras
- 2 frunze dafin
- 1 litru apa
- 700g conopida taiata in bucati
- 500g bacon cu os taiat in bucati
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa tocata