< 1h
mediu
Vegetariana
De cate ori ti-ai promis ca vei renunta la sandvisurile de la masa de pranz si vei manca o supa calda? De data asta vei reusi sa te tii de promisiune daca incerci supa crema de conopida, brocoli si mustar. Adauga cateva crutoane si nu vei mai avea nevoie de felul doi.
Topeste untul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa tocata marunt pana cand devine transparenta. Adauga usturoiul tocat marunt si caleste inca 2 minute amestecand continuu. Presara pudra de mustar si amesteca. Pune tigaia deoparte.
Intre timp curata conopida si brocoli si taie-le in buchete mici. Opareste-le in apa clocotita pana se inmoaie putin. Scurge-le bine si adauga-le peste amestecul de ceapa, ustuori si mustar. Pune-le din nou pe foc mediu.
Toarna zeama de legume si cartoful taiat cubulete. Lasa-le sa fiarba timp de 15 minute pana cand cartoful este fiert.
Pune supa intr-un blender si amesteca bine pana cand devine cremoasa. Toarna supa inapoi in tigaie si adauga mustarul si smantana de gatit. Lasa-o sa fiarba la foc mediu timp de 5 minute. Potriveste gustul cu sare si piper.
Serveste supa cu crutoane aurii si branza cheddar rasa.
- conopida
- 50 ml smantana pentru gatit - 30% grasime
- 1 lingurita mustar dulce
- 1/2 lingurita mustar pudra
- 1-2 cartofi
- 1-2 catei usturoi
- 1 ceapa rosie mare
- 50 gr unt
- 500 gr broccoli
- 1 kg conopida
- 1 l supa de legume
- sare
- piper