< 1h 30min
usor
Vegetariana
O supa cu o istorie veche, reinventata de francezi si rafinata de Laura Calder. Este inceputul perfect pentru un pranz cu familia. Deliciul acestei retete este coaja crocanta de paine care acopera ca un capac miresmele de ceapa caramelizata si coniac. Nu te grabi sa calesti ceapa, las-o la foc moale pana cand se inmaoie bine si incepe sa se rumeneasca. Asa vei reusi sa obtii aroma perfecta.
Inmoaie untul intr-o oala de supa pusa pe foc mic si caleste apoi ceapa timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie bine.
Adauga coniacul si vinul rosu si lasa-le sa fiarba impreuna cu ceapa timp de 1 minut. Toarna si supa de vita si acopera oala cu un capac. Lasa supa sa fiarba inabusit timp de 45 de minute, la foc mediu.
Condimenteaza cu sare si piper si stinge focul. Toarna supa in 4 boluri din sticla termorezistenta. Aseaza deasupra fiecarui bol, direct peste supa coaja de paine prajita, presara branza rasa si pune toate bolurile intr-o tava.
Coace-le la cuptor la 170C/ foc mediu timp de 2-5 minute pana cand branza se topeste si se rumeneste.
Serveste supa fierbinte.
- ceapa
- gruyère
- sare
- piper
- 600 ml supa vita
- 230 ml vin rosu
- 1 lingura coniac
- 700 g ceapa feliata
- 4 cruste crocante paine prajita
- 2 linguri unt