Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Vegetariana
O supa gustoasa buna de mancat fierbinte intr-o zi rece de iarna.
Metoda de preparare
Coace castanele in cuptor si lasa-le sa se raceasca bine inainte sa le decojesti.
Intr-o oala amesteca ceapa, morcovii si uleiul. Pune-le in cuptor la 200C pana cand legumele incep sa se inmoaie. Scoate-le, adauga castanele coapte si decojite si zeama de supa de pui.
Paseaza cu un blender amestecul rezultat si apoi toarna-l intr-un ceaun. Potriveste de sare si piper si pune totul la foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Lasa focul mic de tot si mai tine supa 20 de minute sa fiarba inabusit.
Cand supa e gata serveste-o cu o lingura de smantana si cimbru proaspat presarat deasupra.
INGREDIENTE
- amaretto
- smantana
- piper
- sare
- 2 lingurite frunze de cimbru proaspat, tocate
- 1.4 litri zeama supa de pui
- 1 lingura ulei de masline
- 250g morcovi rasi sau feliati subtire
- 300g ceapa tocata marunt
- 450g castane