< 1h 30min
mediu
Internationala
Merele vor fi un ingredient delicios intr-o supa-crema. Aceasta reteta are arome de curry si ghimbir si e potrivita pentru zilele reci de toamna.
Pastreaza un sfert dintr-un mar, iar restul de mere curata-le, scoate-le mijlocul, taie-le in cubulete-le si stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa isi schimbe culoarea.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca, la foc mediu. Pune prazul si ceapa si lasa-le pe foc timp de 6-8minute, acoperite cu un capac. Daca e nevoie, amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. In final trebuie sa fie inmuiate.
Adauga in tigaie ghimbirul, pasta de rosii, usturoiul si pudra de curry si mai lasa-le pe foc inca un minut. Adauga si vinul si gateste-le impreuna inca 2-3 minute amestecand, pana cand lichidul e aproape evaporat. Acum poti sa pui in tigaia adanca si merele tocate, pastarnacul si cartoful, zeama de supa si 1 lingurita de sare. Lasa-le sa dea o data in clocot la foc mare, amestecand din cand in cand.
Redu intensitatea focului si pune un capac. Lasa-le sa fiarba in continuare pana cand legumele si merele s-au inmuiat (in jur de 30 de minute).
Cand sunt fierte foloseste-te de blender ca sa transformi totul intr-un piure gros. Toarna-l apoi intr-o alta oala si amsteca in el smantana, pana cand se incorporeaza. Adauga sare si piper si lasa-le sa dea in clocot.
Serveste supa fierbinte in boluri decorate cu felii din sefertul de mar pastrat.
- mere
- piper
- 80ml smantana de gatit
- sare
- 1 litru zeama de supa de pui
- 1 cartof mare tocat in cubulete
- 70ml vin alb sec
- 2 fire pastarnac curatat si tocat bucati mari
- 1 lingurita pudra de curry
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 ½ linguri ghimbir ras
- 1 ceapa galbena, tocata
- 2 fire de praz tocate marunt
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- 3 mere mari
- 3 linguri chives tocate marunt