Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O supa traditionala ungureasca buna pentru a te incalzi in zilele reci de iarna sau pentru a-ti stapani foamea atunci cand esti in cautarea unui pranz consistent.

Metoda de preparare

Caleste usturoiul, ceapa, pastarnacul si telina in jumatate din ulei, pe foc mediu, timp de 7-9 minute, pana cand ceapa e aurie, iar legumele se rumenesc.

Adauga fasolea, frunzele de dafin, bucata de sunca si  3 litri de apa si lasa totul sa dea in clocot.

Da focul mai mic si lasa sa fiarba acoperit cu un capac timp de 2 ore, pana cand boabele de fasole sunt foarte moi.

Scoate bucata de sunca pe un platou, indeparteaza grasimea si taie-o in fasii pe care sa le pui inapoi in oala.

Incinge restul de ulei, adauga faina si, amestecand continuu, gateste-o 2 minute. Adauga paprika, sare si piper si mai gateste 1 minut.  Amesteca si smantana, apoi toarna totul in oala cu supa.

Mai lasa sa fiarba inca 4-6 minute, pana cand supa se ingroasa putin. 

Sursa reteta si foto: Saveur