> 2h
usor
Internationala
O supa traditionala ungureasca buna pentru a te incalzi in zilele reci de iarna sau pentru a-ti stapani foamea atunci cand esti in cautarea unui pranz consistent.
Caleste usturoiul, ceapa, pastarnacul si telina in jumatate din ulei, pe foc mediu, timp de 7-9 minute, pana cand ceapa e aurie, iar legumele se rumenesc.
Adauga fasolea, frunzele de dafin, bucata de sunca si 3 litri de apa si lasa totul sa dea in clocot.
Da focul mai mic si lasa sa fiarba acoperit cu un capac timp de 2 ore, pana cand boabele de fasole sunt foarte moi.
Scoate bucata de sunca pe un platou, indeparteaza grasimea si taie-o in fasii pe care sa le pui inapoi in oala.
Incinge restul de ulei, adauga faina si, amestecand continuu, gateste-o 2 minute. Adauga paprika, sare si piper si mai gateste 1 minut. Amesteca si smantana, apoi toarna totul in oala cu supa.
Mai lasa sa fiarba inca 4-6 minute, pana cand supa se ingroasa putin.
Sursa reteta si foto: Saveur
- fasole
- 450g fasole boabe (inmuiata timp de cateva ore in apa)
- 60g smantana
- 2 lingurite paprika
- 25g faina
- 1 bucata sunca afumata de porc
- 2 frunze dafin
- 1 tulpina telina tocata
- 1 pastarnac tocat
- 1 ceapa galbena tocata
- 1 morcov tocat
- 5 catei usturoi tocati
- 120ml ulei vegetal
- piper
- sare