< 1h
usor
Internationala
O supa cremoasa greu de refuzat
Prajeste cubuletele de bacon intr-o tigaie, fara ulei, timp de 7 minute, pana cand se rumenesc. Scoate-le intr-un bol.
In aceeasi tigaie caleste ceapa, telina, ardeiul iute, usturoiul si cimbrul, la foc mediu, timp de 8 minute. Adauga jumatate din bere si lasa sa fiarba pana cand lichidul se reduce la jumatate. Toarna supa concentrata si lasa sa fiarba la foc mic.
Intre timp, topeste untul intr-o oala mica, adauga faina si gateste-le impreuna 2 minute. Pune acest amestec in supa care fierbe si amesteca pana cand se incorporeaza. Lasa sa fiarba inca 8-10 minute, pana cand supa se ingroasa.
Adauga smantana, cheddarul ras si restul de bere, acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic alte 5 minute, amestecand din cand in cand.
La final, adauga bucatelele de bacon si potriveste de sare si piper.
Sursa reteta si foto: Food & Wine
- bere
- 1 catel usturoi tocat
- 240ml smantana de gatit grasa
- piper
- sare
- 25g faina
- 325g cheddar ras
- 4 linguri unt
- 330ml bere pilsner
- 500ml supa concentrata de pui
- 1 lingurita cimbru tocat
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 ardei iute tocat marunt
- 1 tulpina telina feliata subtire
- 225g bacon taiat in cubulete