Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Topeste untul intr-o oala de supa si caleste ceapa si telina timp de 5 minute, pana cand se inmoaie.
Adauga busuiocul si nucsoara si mai gateste un minut, apoi adauga faina si amesteca bine. Mai gateste 2 minute si adauga rosiile din conserva, urmate de bicarbonat si supa.
Da focul mai mic si lasa sa fierba acoperit timp de cateva minute.
Paseaza supa cu un blender, pune-o inapoi pe foc si adauga laptele. Amesteca bine. Daca supa e prea groasa mai pune putin lapte sau supa concentrata de pui. Iar daca simti ca ar avea nevoie de un gust mai intens de rosii pune si o lingura pasta de tomate.
Condimenteaza cu sare si piper.
Sursa reteta si foto: The Kitchn
INGREDIENTE
- rosii
- 240ml lapte
- pasta de tomate
- 480ml supa concentrata de pui sau vita
- un praf bicarbonat de sodiu
- 2 linguri faina
- 425g rosii in suc propriu
- un praf nucsoara
- 1 si 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1 tulpina telina tocata
- 1 ceapa mica tocata
- 2 linguri unt
- sare
- piper