Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Fierbe gulia si cartofii, impreuna, in apa cu sare. Imediat ce s-au inmuiat cat sa fie strapunse cu furculita, ia oala de pe foc si scurge apa. Acopera oala cu un capac si lasa legumele timp de 5 minute. Adauga 40g unt si acopera din nou oala.
Intre timp, topeste jumatate din untul ramas intr-o tigaie si soteaza ceapa si usturoiul timp de 3 minute. Lasa deoparte.
Paseaza legumele fierte, legumele sotate, cimbrul si restul de unt cu un blender. Adauga treptat lapte firbinte pana cand obtii o supa crema lichida.
Serveste supa calda.
Sursa reteta si foto: www.purplerainvineyard.com
INGREDIENTE
- gulie
- sare
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa mica tocata
- 240ml lapte
- 80g unt
- 3 cartofi mari taiati cubulete
- 2 bucati gulie curatate si taiate in cuburi
- piper alb
- 2 linguri cimbru proaspat tocat