Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Toamna este pentru mine, de cand eram mica, anotimpul cel mai ofertant in ceea ce priveste ingredientele delicioase, aromate si versatile. Intotdeauna cand trec pe langa o bucatarie in care se coc ardei Capia, inevitabil sunt transportata intr-o fractiune de secunda in bucataria mamei, cand aveam vreo 7-8 ani si nu exista nicio grija in lume :). Atat de sensibila fiind la ardeii copti, bineinteles ca una dintre supele mele preferate este cea care ii include ca ingredient-vedeta. Haideti sa aflam cum se prepara!
Metoda de preparare
In cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pune o tava pe care ai asternut rosiile, taiate in jumatate, ceapa taiata in sferturi, ardeii taiati in bucati mari si uleiul de masline. Nu uita sa presari sare, ierburile si usturoiul (in coaja) inainte de a o da la cuptor. Coace-le timp de 25 - 30 minute, pana ce se inmoaie toate legumele si incep sa se caramelizeze.
Curata usturoiul copt. Adauga toate legumele din tava in blender si paseaza-le impreuna cu maximum 150 ml de apa, pentru a capata consistenta perfecta.
Serveste-o cu crutoane de paine si cu o lingura de ricotta, daca iti place.
Pofta buna!
Raluca
INGREDIENTE
- rosii
- 400 g rosii
- 1 ceapa mare
- 2 ardei Capia mari
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 catei mari de usturoi
- 3 crengute de cimbru
- 3-4 frunze de busuioc
- 1 lingura otet din vin rosu
- 150 ml apa
- 2 linguri ricotta (optional)