1h
usor
Internationala
Culoarea puternica si aromele patrunzatoare ale acestei supe o transforma dintr-un simplu fel de mancare intr-o vedeta a mesei.
Pune la fiert 1 litru de apa intr-o oala. Cand da in clocot pune in ea patrunjelul si lasa-l maxim un minut, pana cand se inmoaie si culoarea lui se schimba in verde deschis. Surge-l si pune-l intr-un bol cu apa rece pentru un minut. Stoarce bine apa din patrunjel si toaca-l.
Caleste usturoiul si ceapa cu sare si piper in untul incins, intr-o tigaie adanca, la foc mediu, timp de 6 minute. Adauga supa concentrata de pui si smantana lichida si lasa totul sa fiarba la foc mic, timp de 15-20 de minute, pana cand cantitatea de lichid incepe sa scada.
Adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust si gateste-le timp de 5-6 minute. Transfera toata supa intr-un blender si paseaza bine pana cand devine un piure. Strecoara totul printr-o sita deasa.
Serveste supa cu hrean proaspat ras.
Sursa reteta si foto: Saveur.com
- patrunjel
- piper
- 1 lamaie stoarsa
- sare
- 1 litru supa concentrata de pui
- 200ml smantana de gatit
- 1 ceapa alba, feliata subtire
- 2 catei usturoi feliati subtire
- 3 linguri unt
- 4 legaturi mari patrunjel
- hrean ras