1h
usor
Vegetariana
O supa delicioasa pentru Meatless Friday, propusa de Anthony Demetre, chef la 3 restaurante cu stele Michelin din Londra (Arbutus, Wild Honey si Les Deux Salons).
Taie morcovii in felii cat mai subtiri.
Pune untul la topit intr-o tigaie mare, adauga morcovii si usturoiul si lasa-le la foc mediu 2-3 minute.
Adauga apa, cimbrul si rozmarinul si condimenteaza totul cu sare si piper. Acopera tigaia cu un capac si lasa-le sa fiarba 5-6 minute.
Scoate tigaia de pe foc si adauga laptele. Lasa totul sa se raceasca usor, dupa care transfera amestecul intr-un blender. Amesteca totul pana se omogenizeaza si pune la frigider 30 minute.
Pentru a servi, imparte supa de morcovi in 4 portii. Asezoneaz-o cu grepfruit, masline, coriandru, alune zdrobite si ulei de alune.
Sursa reteta: Meatfreemondays.com
- morcovi
- piper
- sare
- coriandru proaspat
- 4 linguri ulei de alune
- 1 pumn de alune zdrobite
- 1 pumn de masline verzi fara seminte
- 2 bucati grepfrut curatate de piele
- 150ml lapte
- 1 crenguta cimbru proaspat
- 1 crenguta de rozmarin proaspat
- 750ml apa apa
- 1 catel de usturoi curatat si zdrobit
- 500g morcovi
- 50g unt