Timp preparare:
1h
1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Vegetariana
O supa calda si cremoasa care iti va indulci zilele reci. Alege un dovleac mare cu coaja tare si ferma, iar daca iti mai ramane din miez dupa curatare pune-l la congelator taiat in cubulete pentru a-l folosi la piureuri, paste sau placinte.
Metoda de preparare
Taie dovleacul in cubulete mici, curata si feliaza morcovii, taie ceapa in rondele.
Pune-le intr-o oala impreuna cu supa de pui si putina sare si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, pana cand dovleacul este foarte moale.
Toarna legumele fierte cu tot cu zeama ramasa intr-un blender si adauga untul. Mixeaza pana cand devin o pasta groasa.
Amesteca si smantana in crema de supa.
Servete supa calda cu o lingura de smantana si crutoane crocante cu oregano.
INGREDIENTE
- dovleac
- 1/2 lingurita sare
- 400 ml supa de pui
- 2 morcovi
- 200 gr ceapa
- 1 kg miez dovleac placintar taiat cubulete
- 2 linguri unt
- 200 ml smantana grasa