Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O supa cremoasa desi nu are in ea niciun strop de smantana, ci numai putin unt. In locul lui poti folosi ulei de masline daca vrei sa faci o supa in varianta vegana. Alege zucchini tineri pentru ca in cazul celor maturi vei obtine un gust mai amarui.

Metoda de preparare

Topeste untul intr-o oala la foc mediu. Cand s-a incins adauga usturoiul si ceapa si gateste-le la foc mediu spre mic timp de 10 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Tine focul suficient de mic, astfel incat usturoiul sa nu se arda.

Cand ceapa s-a inmuiat poti adauga zucchini (curatati de coaja si taiati bucati) si sa ii gatesti pana cand se inmoaie. Adauga supa concentrata si lasa totul sa dea in clocot la foc mic.

Fierbe tot amestecul la foc mic, acoperit cu un capac, timp de 40-45 de minute. Opreste focul si lasa sa se raceasca putin inainte sa pasezi cu un blender amestecul pana cand devine o crema. Condimenteaza cu ghimbir pudra, sare si piper.

Supa este mult mai buna dupa ce o lasi cateva ore pentru ca aromele sa infuzeze.

Sursa reteta si foto: The Kitchn