Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza

Un sufleu dulce poate fi incheierea perfecta a unei cine. Acesta iti va satisface pofta de ciocolata, in timp ce bananele cremoase se vor topi in gura.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 200 grade C/ gaz treapta 6.

Unge cu putin ulei 6 forme ceramice de sufleu de marimea unei cesti mai mari si tapeteaza-le peretii cu zahar.

Topeste ciocolata la bain marie si intre timp amesteca cafeaua instant cu vanilia intr-un bol. Intr-un bol mai mare cerne cacao, amidonul de porumb si sarea. Adauga bananele piure, zaharul brun si laptele si amesteca totul cu un mixer pana cand se incorporeaza.

Toarna si ciocolata topita, amestecul de cafea instant si mixeaza bine. Intr-un alt bol bate cele 5 albusuri de oua cu un stop de otet pana cand devin o spuma. Adauga apoi 3 linguri de zahar si bate-le pana cand spuma devine tare.Amesteca un sfert din albusurile spuma cu mixerul in amestecul de ciocolata. Restul le incorporezi folosind o spatula.

Toarna alautul in formele de sufleu si pune-le la copt. Coace-le intre 15 si 25 de minute pana cand sufleurile sunt pufoase si rumenii, dar inca tremura daca misci recipientul.

Serveste-le calde decorate cu zahar pudra.