Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Strugurii murati se potrivesc langa branzeturi vechi, pe un platou de aperitive. Ii poti servi si in locul maslinei dintr-un cocktail martini.
Metoda de preparare
Amesteca toate ingredientele, in afara strugurilor, intr-o oala. Pune pe foc mic si lasa sa se incalzeasca pana cand zaharul se dizolva.
Pune strugurii intr-un bol si toarna lichidul caldut peste ei. Lasa totul deoparte pana cand se raceste. Pune amestecul in borcane cu capac si pastreaza-le la frigider cel putin o luna inainte sa deschizi borcanul.
Sursa reteta si foto: The Kitchn
INGREDIENTE
- struguri
- 450g struguri rosii
- 2 bete scortisoara
- 1 frunza dafin
- 3 bucati anason stelat
- 1/2 lingurita piper sichuan (boabe)
- 2 lingurite coriandru
- 6 bucatele ghimbir (nu mai groase de 0.5cm)
- 240ml apa
- 200g zahar brun
- 250ml otet de mere