Timp preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza

In locul clasicului strudel cu mere te provocam sa incerci o reteta de vara cu cirese proaspete. Va fi un desert pe care toata lumea il va cere si se prepara rapid, in doar o jumatate de ora.

Metoda de preparare

Pune intr-o oala, pe foc mediu, ciresele, zaharul, merisoarele si untul. Lasa-le cat sa se topeasca untul si sa ajunga aproape de punctul de fierbere.

Amesteca sucul de cirese cu amidonul si toarna-l in oala peste cirese. Lasa sa dea in clocot si sa fiarba inca 1-2 minute pe foc mediu, amestecand continuu. Ia oala de pe foc si adauga nucile tocate.

Imparte aluatul de placinta (decongelat in prealabil la temperaturs camerei) in 4 parti egale. Lucreaza fiecare strudel separat.

Pe o bucata de aluat pune un strat de amestec de cirese si sos pana la 1 cm de margini. Acopera cu inca o bucata de aluat si preseaza marginile ca sa se lipeasca. Repeta operatiunea cu al doilea strudel.

Aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cresteaza cu un cutit strudelele si unge cu ou batut. Pune tava la cuptor timp de 20-25 minute, la 200C, pana cand aluatul se rumeneste.

Sursa retata si foto: Taste of Home